Wanneer je de richtlijnen volgt voor het veilig gebruik van uw telefoon kun je er vanuit gaan dat de gegevens op uw telefoon goed beschermd zijn.
Als een bijkomende bescherming is sMessenger zo gemaakt dat, indien de bescherming van de telefoon faalt, de berichten, contacten en notities van sMessenger toch beschermd blijven. Voor die mensen die Google niet vertrouwen: sMessenger kan ook gebruikt worden op een telefoon waar alles van Google uitgeschakeld of verwijderd is.
Het antwoord hangt af van wat je wil:
Het korte antwoord is NEEN, een normale sim-kaart van een normale provider is perfect bruikbaar.
Het is niet nodig om een VPN-verbinding te gebruiken: sMessenger heeft zijn eigen VPN-verbinding.
Wanneer je de toegang van uw telefoon tot de servers van sMessenger wil verbergen kun je al het internet verkeer over het TOR-netwerk laten lopen.
De mailserver van sMessenger accepteert berichten van alle externe domeinen en gebruikt geen "whitelist" en/of "blacklist".
Echter, wanneer de mailserver van een ander domein weigert de berichten van sMessenger te accepteren wordt communicatie met dat domein onmogelijk. Noteer dat dit niets te maken heeft met het al dan niet veilig zijn van sMessenger.
Wij geloven dat gereedschappen om de privacy te beschermen binnen het bereik van zoveel als mogelijk personen moet komen, beperken van de communicatie tot bepaalde domeinen past niet in dit plaatje.