End-to-End Encryption

 

Bob zendt het bericht naar Alice via het internet. Onderweg komt het bericht voorbij verschillende servers, inclusief de mailserver die gebruikt wordt voor het verzenden van het bericht en de servers van de internet provider. Zelfs als deze servers proberen de inhoud van het bericht te lezen dan is het onmogelijk voor hen de vercijferde tekst om te zetten naar een leesbare tekst, alleen Alice kan dat doen als zij het bericht ontvangt omdat Alice de enige persoon is die toegang heeft tot de geheime sleutel die nodig is om het bericht te ontcijferen.

 

Wanneer Alice wil antwoorden doet zij dezelfde stappen als Bob en vercijfert zij haar bericht naar Bob met de publieke sleutel van Bob.

 

Wanneer Bob en Alice beiden sMessenger gebruiken wordt het verzenden en ontvangen van berichten volledig afgehandeld door de veilige servers van sMessenger zonder dat er emailservers nodig zijn.

 


Berichten zijn altijd vercijferd

Berichten worden vercijferd bewaard op onze servers.

 

Berichten worden vercijferd verstuurd naar de ontvanger.

 

Alleen de ontvanger van het bericht heeft toegang tot de geheime sleutel die nodig is om de inhoud van het bericht te kunnen lezen.

 

Berichten tussen gebruikers van sMessenger worden verzonden binnen ons eigen netwerk van servers. (sommige aanbieders noemen dat "chat")

 

Omdat de berichten altijd vercijferd zijn is het onderscheppen van de inhoud van berichten zo goed als onmogelijk.

Wij respecteren uw privacy

Onze servers onthouden geen IP-adressen van gebruikers.

 

Onze servers bewaren geen geheime private sleutels van gebruikers.

 

SSL wordt gebruikt voor alle communicatie van gebruikers met onze servers. Als bijkomende bescherming is een tweede laag van vercijfering toegevoegd die een sleutel gebruikt die alleen bekend is bij de gebruiker en de server.

 

Als je nog meer privacy wilt kun je gebruik maken van het TOR netwerk. Het gebruik van TOR heeft als nadeel dat de verbinding gewoonlijk trager is dan een normale verbinding wat merkbaar kan zijn bij het gebruik.

 

Tor en Email Privacy

Er zijn verschillende redenen waarom je sMessenger over TOR zou willen gebruiken:

 

TOR gebruiken voor al uw verbindingen met het internet maakt het moeilijk voor iemand die uw internetverbinding tapt om te zien dat u sMessenger gebruikt.

 

TOR voegt een extra laag vercijfering toe die het moeilijker maakt voor een aanvaller een "man-in-het-midden" aanval uit te voeren.

 

Tor maakt uw verbinding met sMessenger anoniem omdat wij nooit het echte IP-adres kunnen zien waarmee u verbinding maakt met onze servers.